23 Mayıs 2012 Çarşamba

Meyve Sabunu Tarihçesi


Roxelanne Meyve Sabunu olarak; el emeği göz nuru tarihi meyve sabunlarını sizin saraylarına konuk etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.
İlk olarak Edirne de ortaya çıktığı bilinen meyve sabunu üreticiliğinin geçmişi, 1600 lü yıllara kadar uzanır. 17. yüzyılda Osmanlıda misk, amber ve gül esansı karıştırılarak hamur kıvamına getirilen sabunun birebir meyve boyutlarında şekillendirilmesi ve gerçek meyve renklerine uygun şekilde boyanmasıyla imal edilen meyve sabunları, zamanla Osmanlı sarayına, sultanlara, yerli ve yabancı devlet erkanına sunulan değerli hediyeler arasına girmiş ve meyve sabunculuğu Edirne`de çok önemli bir meslek haline gelmiştir
 Roxelanne Yeşil Elma Meyve Sabunu
Esans katılarak üretildikleri ve ferahlatıcı bir koku yaydığı için halk arasında mis sabunu olarak da anılan meyve sabunlarının, tarih boyunca saraydan gelen siparişlerin öncelikli olarak karşılanması gerektiğinden dolayı saray sabunu, padişahın gerek hijyen gerekse hediye sunmaktaki titizliğinden dolayı padişah sabunu olarak tanımlandığı da bilinir.
 Roxelanne Sarı Üzüm Meyve Sabunu
Edirne’de üretilen mis kokulu meyve sabunlarının hepsi piyasada satılmaz, büyük bir kısmı padişahın isteği üzerine İstanbul`daki Topkapı Sarayı`na gönderilirdi. Özellikle padişah kızları ve cariyeleri odalarında mutlaka meyve sabunu bulundurur, kokulu meyve sabunlarını çeyizlerinin önemli bir parçası olarak görürlerdi. Ayrıca padişahların yabancı devlet başkanlarına gönderdiği hediyeler arasına meyve sabunları konulmasına da özen gösterilirdi.
Tarihimizin en değerli el sanatlarından meyve sabunu, Roxelanne farkı ile evinize konuk oluyor.
Şıklığıyla göz zevkinize hitap eden meyve sabunları, %100 gerçek sabunun "hiçbir katkı maddesi olmaksızın" işlenmesiyle üretilmekte, süslemelerde ise insan sağlığına zarar vermeyen en kaliteli gıda boyaları kullanılmaktadır.

http://www.roxelanne.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder